Organisatie coaching

Wanneer zet je een organisatie coach in?

Elke  organisatie krijgt op een gegeven moment te maken met een reorganisatie of een andere verandering op de werkvloer. Vaak worden er organisatie adviseurs ingezet om de verandering vorm te geven. Om de beoogde verandering ook te laten beklijven komen er coaches en opleiders om de medewerkers nieuwe vaardigheden en ander gedrag aan te leren. En ondanks al deze inspanningen zien we vaak dat de verandering niet werkt, medewerkers hun hakken in het zand zetten en afwachten tot de reorganisatie is overgewaaid.

Als je beseft dat de organisatie meer is dan een optelsom van individuen of teams, besef je ook dat het trainen en coachen van individuen of teams niet automatisch een succesvolle verandering betekent.

Herken je dit? Merk je ook dat de ingezette verandering niet beklijft, medewerkers afwachten, ‘ja’ zeggen en ‘nee’ doen? Dan kan organisatie coaching helpen.

Wat doet een organisatie coach?

Het werkveld van de organisatie coach is de organisatie als geheel. Zij kijkt naar de tussenruimte, wat gebeurt er in de wisselwerking tussen medewerkers, medewerkers en directie, directie onderling, etc? Zichtbare processen, en vooral ook onzichtbare processen worden in kaart gebracht. De coach sluit aan bij hoe verschillende ‘groepen’ betekenis geven aan de verandering. Waarom doen mensen wat ze doen? Wat zijn de beweegredenen, en welk patronen zie je hierdoor ontstaan?

Wat bied ik als organisatie coach?

Ik heb een jarenlange ervaring in het begeleiden van veranderprocessen binnen de overheid. Mijn visie is dat een daadwerkelijke verandering pas beklijft als je een duidelijk doel voor ogen hebt, met een beoogde winst. En dat het pad om daar te komen met elkaar wordt vormgegeven. Dat er openheid en vertrouwen  komt om over de tussenruimte te praten, het lef om belemmerende patronen om te buigen. Ik kan je helpen bij het bespreekbaar maken van de tussenruimte, het openleggen en doorbreken van belemmerende patronen.

Wil je meer informatie of een intakegesprek plannen? Vul dan het contactformulier in.

Contact