Hoe bizar is dit? Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en nog geen week  later gaat Nederland in Lockdown. Een intelligente, dat wel. Daar hou ik wel van, want in wezen komt het er op neer dat ze uitgaan van je eigen verantwoordelijkheid, en gezond verstand.

Waar het voor mij nu op neer komt, is dat ik nog niet echt aan het werk kan, de netwerkgesprekken die ik gepland had, staan even in de ijskast. Dan maar meegaan in de ruimte die dit biedt. Eén ding is het bouwen van een website. Dat heb ik nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan (mooie lijfspreuk van Pipi Langkous). En na veel gezweet, gevloek en getier, en hulptroepen ben ik nu wel blij met het resultaat.

Mooie van deze tijd is ook dat ik ruimte ervaar om te bedenken waar ik goed in ben en waar ik anderen mee kan helpen. Dat weet ik natuurlijk wel, maar het duidelijk onder woorden brengen is een ander verhaal. Daar helpt het bouwen van een website me bij. Dus in plaats van direct na mijn carrière in loondienst door naar mijn eerste opdracht, eerst maar even een pas op de plaats, afschalen en bezinnen op mijn toegevoegde waarde.